Silloin astuu esiin Mikael, suuri enkeliruhtinas, joka seisoo kansasi suojana. Ja tulee ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä alkaen, kun kansoja on ollut, aina tuohon aikaan saakka. Mutta sinun kansasi pelastuu, pelastuu jokainen, jonka nimi on kirjoitettu kirjaan. Dan. 12:1

Raamattu avaa tulevaisuutta riittävästi, joskaan ei yksityiskohtaisesti. On syytä varoa menemästä lopunaikoja koskevissa tulkinnoissa pidemmälle kuin mihin sana antaa luvan. Tiivistettynä maailma tulee kohtaamaan kolme eri vaihetta: ahdistuksen ja vainon kasvamisen ja sitä seuraavan Kristuksen näkyvän paluun. Toiseksi maailmanlopun ja kolmanneksi viimeisen tuomion ja sitä seuraavan taivaan tai helvetin.

Enkeliruhtinas Mikaelilla on tärkeä rooli keskeisissä pelastushistorian tapahtumissa. Hänen on kerrottu aiemminkin taistelleen Israelin puolesta. Jo taivaassa syntyneen kapinan yhteydessä Mikael soti lohikäärmettä, perkelettä, vastaan ja heitti sen maan päälle odottamaan lopullista tuhoaan. Vielä tulevina ahdistuksen aikoinakin enkeliruhtinas Mikael tulee olemaan Jumalan kansan suojana.