Tulee näet aika, jolloin ihmiset eivät siedä kuulla tervettä oppia vaan haalivat itselleen halunsa mukaisia opettajia kuullakseen sitä mitä kulloinkin mieli tekee. 2 Tim. 4:3 Oppi paha, henki hyvä.

Oppi kuivaa kirkollisuutta, henki elävää dynaamisuutta. Oppi jäykkää ja vanhentunutta, henki uutta ja kekseliästä. Vanhoista oppilauselmista ei niin väliä. Kuulostaa hurskaalta, mutta ei sittenkään raamatulliselta. Raamatun opetuksen mukaan evankeliumi on yksi, muuttumaton, ikuinen, sellainen, jonka ylistäminen jatkuu vielä taivaassakin.

Evankeliumi syntyi Pyhän Komiyhteisen Jumalan sydämessä ennen aikojen alkua, se tuotiin keskuuteemme aluksi viestinä ja esikuvina Vanhan testamentin tapahtumissa, sitten se jalkautui ihmiseksi Herrassamme Jeesuksessa Kristuksessa ja täyttyi hänen kuolemassaan ja ylösnousemuksessaan. Ikuinen evankeliumi välitetään kaikille kansoille sanan ja sakramenttien kautta Pyhässä Hengessä, ja sitten tulee loppu. Vielä taivaassakin ylistämme teurastettua Karitsaa. Jeesus elää keskellämme haavojen arvet käsissään. Tämä kaikki on silkkaa oppia, puhdasta Henkeä ja Elämää.