Sitten kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: ”Tulkaa tänne, te Isäni siunaamat. Te saatte nyt periä valtakunnan, joka on ollut valmiina teitä varten maailman luomisesta asti.” Matt. 25:34

Maailmanlopun läheisyyttä on käytetty ansiokkaasti ihmisten pelotteluun ja painostamiseen. Milloin on pyritty herättämään nukkuvia kuvailemalla ylöstempaamista, jota jäljelle jääneet jäävät pelolla hämmästelemään. Milloin on kauhistuttu lopunajan profetioiden äärellä ja määritelty päiviä tai vuosia, jolloin kaikki on ohi.

Pelottelun sijaan Jeesus tahtoo rohkaista maailmanloppua pelkääviä kuvaamalla etukäteen asioita, joiden täytyy tapahtua ennen hänen paluutaan. Ahdistusten saapuessa saamme pelon sijasta nostaa päämme. Saamme iloita, että lopullinen vapautus kaikesta siitä, mikä elämäämme painaa, on lähellä. Saamme rohkaista toinen toisiamme sillä, että pian kaikki on lopullisesti hyvin. Pian kaikki murhe on ohi ja taakat otetaan pois. Pian Jeesus saapuu – Jeesus, sama Vapahtaja, joka kulkiessaan täällä paransi sairaita, lohdutti murheellisia ja itki itkevien kanssa.