Kuori lantut, siivuta ohuiksi siivuiksi,
kiehuta pehmeäksi, suola/ sokeri, vähässä vedessä
Valuta ja jäähtytä.
Siivuta sianliha ohuiksi siivuiksi,
tai osta valmiita suikaleita,
ruis/sihtitaikinaa noin 1kg,
minä ostan paikallista leipomon tuotetta.
Jauhota taikina pöydällä aika sitkaaksi.
Leivo ohkaseksi pyöreäksi levyksi,
*katso ettei tartu pöytää*
Laita vuorotellen jäähtyneet lantut ja
sianliha, noin pari kerrosta molempia,
suolaa tietysti sianlihalle,
nosta reunat yhteen päältä, kostuta sen verran,
että taikina tarttuu yhteen.
Laita kukko vuokaan, johon se sopii sopivasti.
*Vuotaa se kumminkin*
Paista ensin ½ h 300 asteessa,
pienennä lämpö noin 150, pidä kukkoa
vielä 1½ h uunissa, kun otat uunista,
kostutettu voipaperi päälle ja sen päälle
vaikkapa tyyny, anna hautua noin 40 min.
Voi syödä hetikin.
Maistuis varmaan sullekkin.
Perinteinen kainuulainen lanttukukko.
Kommentit