Minulla on taivaassa todistaja, hän on minun puolustajani korkeudessa. Ystäviltäni saan osakseni vain pilkkaa, mutta minun silmieni kyynelet kohoavat Jumalan eteen.

Job 16:19–20 Tahtoisin rohkaista sinua luottamaan Jumalan johdatukseen, vaikka elämäsi olisi muuttunut raskaaksi ja vaativaksi. Jumala kuljettaa meitä omiaan – erityisesti niitä, jotka hän kutsuu toisten taakkojen jakajiksi – reittejä, joilta kertyy riittävästi elämänkokemusta, koettelemuksia, Jumalan läsnäolon oivaltamista ja hänen tahtonsa syvempää tuntemista.

Jos meidät heti temmattaisiin kaikista vaikeuksista pois, ei meistä olisi toisten vierellä kulkijoiksi. Auttajan tie on itselleen kuolemisen tie niin kuin kotelossa elävällä toukalla, joka näyttää kuolevan ennen kuin se levittää siipensä ja lentää kauniina perhosena taivaalle. Ristiriitaista tai ei, kipujen ja kyynelten kautta Jumala lähettää sydämiimme syvimmän ilonsa. Ahdistettujen sielujen lohduttaja Christian Scriver sanoi, että armo antaa kristityn itkulle uuden suunnan. Kyyneleet eivät virtaa enää maahan vaan ylöspäin, sinne, missä Jumala ne lukee.