Minä ajattelin: En enää saa nähdä Herraa elävien maassa, en enää katsella ihmisiä maailman asukkaiden parissa. Kuin paimenen teltta minun majani puretaan ja viedään pois. Kuin kutoja minä olen kiertänyt loppuun elämäni kankaan, ja nyt minut leikataan loimilangoista irti. Jes. 38:11–12

Sairas kristitty rukoilee Jumalalta apua ja parantumista, jos vaikka se olisi Jumalan hyvä tahto. Kuoleman sairas rukoilee samaa, jos mahdollista, vielä palavammin. Kuolema silmien edessä voi olla vaikea pyytää Jumalan tahdon toteutumista, kun oma tahto elää on niin palava. Jumala voi toki parantaa ja nostaa jopa kuolinvuoteelta.

Jos uskomme Jumalaan, joka on tehnyt taivaan ja maan, mikä ihme olisi hänen parantavan kätensä kosketus. Vaikka joissain tilanteissa se on kovin vaikeaa, on hyvä rukoilla Herran tahdon toteutumista. Jumala voi antaa lisää elinaikaa, kuten kuningas Hiskia sai elää viisitoista lisävuotta. Mutta Hiskian tai hänen johtamansa kansan kannalta lisävuodet eivät avautuneet siunauksena. – Mekään emme tiedä, onko parempi päästä Jumalan ihmeelliseen lepoon taivaaseen vai saada hetki lisää elinaikaa. Painamme siis päämme ja pyydämme nöyrästi: ”Tapahtukoon sinun tahtosi, Jumalamme.”