Jumalan sana on elävä ja väkevä. Se on terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka, se iskee syvään ja viiltää halki sielun ja hengen.

Hepr. 4:12 Mitä syvällisempi kristitty, sitä vähemmän sielullisuutta. Aito usko on Jumalan Pojan uskoa meissä, ei meissä olevaa kireää uskonnollisuutta tai poninhännän kiristystä.

Syntien anteeksisaamisesta pääsee osalliseksi siten, että Jeesus tulee armonvälineissä luoksemme ja antaa kaiken lahjaksi. Vain Vapahtajamme Jeesus Kristus voi luvata tässä ja nyt pyyhkivänsä ”pois sinun rikkomuksesi niin kuin pilven ja sinun syntisi niinkuin sumun” (Jes. 44:22).

Anteeksiantamus perustuu Jumalan omassa sydämessä ilman ihmisen ansioita tai vaikutusta syntyneeseen tahtoon olla ihmisille armollinen. Jumala päätti pelastaa kurjan ihmiskunnan siten, että koko maailman synti pantiin yhden kannettavaksi. Yhden kuuliaisuuden, kärsimisen ja kuoleman kautta synti sovitettiin, pyyhittiin pois. ”Sen, joka ei synnistä tiennyt, Jumala meidän tähtemme teki synniksi.” Siksi Jeesus voi sanoa sinulle nyt: ”Kaikki syntisi ovat anteeksiannetut.”