Johannes Kastajan päivistä asti taivasten valtakunta on ollut murtautumassa esiin, ja jotkut yrittävät väkivalloin temmata sen itselleen.

Matt. 11:12 Maallistunut länsimaalainen kohtaa yhä vahvemman uskonnollisuuden. Uskonnot eivät ole hävinneet eivätkä häviä minnekään. Niiden vaikutus on keskuudessamme kasvanut. Vieraat uskonnot marssivat kaupunkeihimme ja kyliimme ja olohuoneisiimme. Islam näkyvästi ja railakkaasti, buddhalaisuus ja idän uskonnot naistenlehtien ja terveyden vaalimisen välityksellä kuin keittiön ovesta hiljaa hiipien.

Syntyy uudenlainen ihmiskuva, jossa vanhaan pakanalliseen malliin heikot ja sairaat ja tuottamattomat jätetään lopulta teiden varsille. Kristillisyys imee pelottavalla vauhdilla itseensä maailman henkeä, niin että hiljainen ja nöyrä Vapahtaja vaihtuu uskonnollisuuteen ja henkiseen voimaan. Kristitynkään ei sovi enää olla köyhä eikä kipeä.

Parantuminen ja eheytyminen viitoittavat oikean kilvoittelun suunnan. Keskeiseksi on tullut jumala ja voima, joka koskettaa tässä ja nyt. Jos Jumala ei suostu tulemaan alas siunauksineen, kiivetään ylös taivaaseen hakemaan voimaa omin käsin.