Heittäkää kaikki murheenne hänen kannettavakseen, sillä hän pitää teistä huolen. 1 Piet. 5:7 Kaikki murheet.

Et siis voi kantaa sellaista murhetta, jonka kanssa et voisi elää Jeesuksen omana. Ehkä kärsit heikosta uskosta ja kipuilet sen vuoksi. Parempi heikko usko kuin itseriittoinen ja ylpeä usko.

Heikon uskon kanssa on hyvä olla Jeesuksen seurassa. Ehkä sinua painavat menneet synnit ja tehdyt teot. Jeesuksen luokse saa niidenkin tuntojen kanssa jäädä. Miksi ne estäisivät turvaamasta häneen, jolta kaikki synnit saadaan anteeksi? Ehkä kärsit siitä, ettet ole kokenut selkeää uskoontuloa tai syntien anteeksiantamuksen riemua.

Mutta missä Raamatun kirjassa vaaditaan suurta synnintuntoa tai uskoontulon päivämäärää? Sana kehottaa yksinkertaisesti uskomaan ja turvautumaan Jumalaan, pysymään Jeesuksen luona, joka on tie totuus ja elämä. Jeesuksen teot ja kokemukset riittävät meille, omat kokemuksemme ovat vain lillukanvarsia niiden rinnalla.

Heitä siis kaikki murheesi Jeesuksen huoleksi ja iloitse armosta ja vapaudesta, jonka Jumalalle kastettuna, hänen rakkaana lapsenaan omistat. Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä huolta