Päivän sana.

 

Mutta he estivät häntä lähtemästä ja sanoivat: ”Jää meidän luoksemme. Päivä on jo kääntymässä iltaan.” Niin hän meni sisään ja jäi heidän luokseen.

Luuk. 24:29 Kun Jeesuksen sanat koskettavat, syntyy halu kuulla lisää ja oppia tuntemaan hänet paremmin.

Käsitykseemme Vapahtajasta kertyy ajan mittaan häiriötekijöitä toisista ihmisistä, kipeistä kokemuksista, kovista sanoista ja loukatusta sydämestä.

On vaikeaa kuulla ja nähdä Jeesus sellaisena kuin hän oikeasti on: täynnä armoa, rakkautta ja totuutta. Jeesus asettautui murheellisten opetuslasten seuraan Emmauksen tiellä.

Hän kuunteli heidän murheensa ja avasi heille lohdutuksen sanoja Raamatusta.

Murheelliset saivat kuulla, että kaikki on niin kuin pitääkin, Jumalan tahto on ollut kaikessa surullisessa läsnä, eikä heillä todellisuudessa ole mitään hätää. – Kun oma päivämme kääntyy iltaan ja hämärä peittää tien, saamme pyytää

Emmauksen kulkijoiden tavoin: ”Jää, Herra, meidän luoksemme. Jää, niin kaikki on hyvin.”

Vaikea vuosi 2016.

 

Vuosi alkoi surulla, alkuvuodesta en oikeesti muista paljon mitään,

oli hautajaisten laittoa ja sen jälkeen perunkirjoitus.

Sitten tuli kutsu kaihileikkaukseen,, kiirasviikolla menin kirkkoon pitkästä aikaa,  itketti niin kamalasti, tutut ja tuntemattomatkin, tulivat halaamaan ja lohduttamaan,

Tuli ensi käynnillä Jumalansanan nälkä, piti saaha vaikka mistä kuunnella, kuljin kirkossa ja seuroissa, kuuntelin aamu-ja iltahartaudet.

Kaihileikkauksen jälkeen piti käydä seuraavana päivänä kaksissa, kun silmällä en nähnyt juuri mitään,  tippojen voimalla näkö palasi.

Kesäkuun kymmenes päivä leikattiin selkä, auottiinhermoratoja, jotka olivat pinteessä. En ehtinyt kuntoutua, kun sain kutsun kohtuleikkaukseen 19. 9, kohtu painoi virtsarakkoa, joten pissa ei oikein kulkenut,  oli takana kolme leikkausta,

Suru ja kipu kulkivat perässäni kuin hyökyaalto, 1½ kk itkin yhtä soittoa, Loppulla otin yhteyden pastoriin joka oli puolisoni siunannut, sitten alkoi henkinen toipuminen.

Jumalan sanan voimalla olen jaksanut eteenpäin ja ystävien jotka ovat olleet tukenani.

Nyt käyn vain kirkossa joka sunnuntai, sillä oli muita kummallisia seuroja, joista sain sen käsityksen etteivät ole minun juttujani,

Nyt kiitokseen on aihetta kun alan selvitä näistä vaikeuksista,

Jospa tuleva vuosi olis helpompi kulke eteenpäin.

Siunattua Joulun aikaa kaikille jotka käytte minun blokissani, lukemassa päivän sanan..