Mutta sokeat minä kuljetan tietä, jota he eivät ole kulkeneet, annan heidän astella polkuja, joita he eivät tunne. Minä muutan pimeyden heidän edellään valoksi, louhikkopolut sileäksi tieksi. Nämä ovat minun tekoni, näin olen tehnyt ja näin teen yhä. Jes. 42:16

Olemme tulevaisuutemme suhteen sokeita. Mutta sokeita, jotka Jumalan luokse tulevat, on luvattu johdattaa oikeaa tietä. Pyytävälle avautuu eteen yllättävä ja odottamaton matka. Jumalan johdatus tekee tylsäksi muuttuneesta elämästä rosoisen ja haastavan, samalla kuitenkin turvallisen ja sopivan.

Tie voi näyttää aika ajoin vaaralliselta. Joudumme ylittämään voimamme ja rohkeutemme. Joudumme kokemaan epävarmuutta ja heikkoutta. Jumalan tie on kuitenkin valmistettu ja varmistettu. Hän antaa lahjat, joita tarvitsemme, rohkeuden, joka puuttuu, ja voiman, jota meillä itsellämme ei ole. Haavoittavat louhikkopolut muuttuvat Jumalan käsissä sileiksi teiksi. Kristittyjen erilaisiksi muotoutuvat matkat johtavat saman Isän luokse. Elämän tarkoitus on uskoville yhteinen: päästä perille kotiin.