...alkaa sitten härkäviikot, mistähän sekin nimi johtaa,

joskus aikoinaan on keksitty ja sitten ,,no reikäleipä, se on ainakin saanut nimensä, kun on leivottu ruisreikäleipiä ja pistetty orteen kuivumaan että kestäisivät pitempään isoissa perheissä nakertamista,

kuta pidempään kovaa nakertaa, sitä kylläisemmäksi tulee,,onkohan aina ennen kevään tulo myöhässä, saas nähdä nyt, kun talvi ei oo alkanutkaan..

Nyt pitäisi taas alkaa komeron nurkkia putsailla, kun ei enää jouluksi niitä putsata,, minä en ainakaan,,vaikka  'sini-piika' käy, joka toinen viikko, itse teen sipostelu hommat,,hän vain pitää lattiasta huolen imuroi, tuulettaa matot ja pyyhkii lattian...Mitäs tää taas reistailee, kun välillä tulee pientä ihan itsestään..

Ilma näyttäis olevan kuin maito, samanlainen kuin eilenkin, olikin oikein hyvä lenkkeily päivä..vai alkaisikkohan luuhata kylässä, kun kutsuvat, eikä ole tullut paljon käytyä, paitsi eilen, se piristää, kun käy turisemassa kahvikupposen äärellä,,ns) mualimmoo parantamassa..

Kinkkukin loppui, no sitä sulatellessa, saakin pistää jalkaa toisen eteen kunnes liiat kinkut omasta per,,,susta on poistunut, onkin sitten varmaankin tiukassa,, hyvähän on jouluruokien kanssa mässäillä, mutta sen siitä saa,, leveen lantion, riippuvan mahan, velton nahan,,kukon heltan,,,,turvonneet silmä pussukat..

Niin lähtivät viimeist jouluvieraat eilen kohden sdatia, pikku pirpanat, äeteensä haki,, pikkunen  1½ v. oli kiivennyt iskänsä syliin ja pussaillut, oli ollut niin ikävä isää..

Siskosten sylipaini....mummelin eteisessä..

sylvi%20ja%20siiri%2031.12.2014%20007-no