Vielä kolmannen kerran Jeesus kysyi: ”Simon, Johanneksen poika, olenko minä sinulle rakas?” Pietari tuli surulliseksi siitä, että Jeesus kolmannen kerran kysyi häneltä: ”Olenko minä sinulle rakas?” Joh. 21:17

Miten oppia rakastamaan Jeesusta koko sydämestä, sielusta, mielestä ja voimasta? Tai edes hiukan, jos palavaan rakkauteen ei olisikaan eväitä? Paras on lähteä liikkeelle tosiasioiden tunnustamisesta, ei siitä, missä toivottaisiin oltavan. Kykenemättömyydessä rakastaa piilee jotakin syvempää kuin vain hetken pinnallista väsähtämistä.

Rakkaudettomuuden synnin juuret ulottuvat olemuksemme tasolle ja ne vaikuttavat sieltä hengelliseen elämäämme ja uskoomme. Perisynnin kovasta kalliosta nousee kyvyttömyytemme rakastaa. Jokainen kristitty tutustuu ajallaan tähän kurjaan matkakumppaniin, jota uskokaan ei poista tämän elämän aikana.

Onneksi Jeesuksen veri sen kuitenkin peittää. Syntisyytemme kanssa joudumme elämään ja taistelemaan loppuun saakka. Sota on kuitenkin voitettu, ja ristin luokse saamme jäädä myös me, rakkaudettomuudestamme kärsivät.