Tulkaa, selvittäkäämme miten asia on, sanoo Herra. – Vaikka teidän syntinne ovat verenpunaiset, ne tulevat valkeiksi kuin lumi. Vaikka ne ovat purppuranpunaiset, ne tulevat valkeiksi kuin puhdas villa. Jes. 1:18

Missä on syntien anteeksiantamus, siinä on elämä ja autuus, sanoi Martti Luther ehtoollisopetuksessaan. Ehtoollisella saammekin nauttia Jeesuksen ruumiin ja veren anteeksiantamukseksi ja pelastukseksi. Jesaja vakuuttaa, että vaikka syntimme olisivat syvän punaiset ja järkyttävät, Jumalan sanan voimasta ne peseytyvät pois.

Syntien painama saa anteeksi, hänet puetaan armon vaatteeseen. Syntien pehmittely tai poispuhuminen ei ole kristityn tapa käsitellä pahuuttaan. Syntien tunnustaminen ja Herralle jättäminen on. Jumala on kantanut ristille maailman synnin. Synninpäästön sanassa anteeksiantamus luetaan meidän yllemme ja kaikki mennyt pyyhkiytyy pois. Tätä on kristityn elämä: anteeksi uskomista, synnin pois panemista ja sanan mukaan elämistä. Tärkeintä on aina Jumalan armo, joka julistaa syntisen kelvolliseksi Jumalalle, ei ihmisen omien, vaan Kristuksen tekojen tähden.